If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
По-ниска температура на антифриза. Фатално ли е???
Не е нужно да пускаш нова тема може да попиташ и в старата. А последиците може да са няколко като за начало повишен разход на гориво повишено износване на двигателя защото не може да влезе в режим (това последното е ако караш в продължения на 20К). После повишения разход на гориво може да повреди ламбда сондата защото сместа при студен двигател е по богата което води до отлагане на сажди по сондата и рязко намаляване на ресурса и последно ако случайно катализатора ти все още е читав ю(на 100К обикновенно веча са аут) и той
Единственото което може да навреди е на джобати защото при тази температура колата не загрява мотора и потози начин автоматичния смука държи по-високи обороти и вкарва повече гориво и от там идва и по-голямият разход.Провери си термосата дали е наред.
Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
The pleasure of driving Alfa Romeo!
Колега, престани да пускаш по 5 теми на ден. Разбирам ентусиазма ти, но това си е живо СРАНЕ. Още повече има ТЪРСАЧКА и по темата са изписани тонове неща, има постове от ДВЕ ШИБАНИ ГОДИНИ насам. Трябва ли всяка мъдрост, която ти е щукнала да ангажира всички? Това НЕ Е забавачница.
Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Извинявай колега, знам че не е забавачница, просто исках съвет от компетентни алфисти, не съм търсил бавачки да ме надзирават.
Още веднъж извинение към всички.
Алфа Ромео 156 2.0 Туин Спарк 98 г
Алфа Ромео 156 1.8 Туин Спарк 99 г - бившата
Алфа Ромео 146 1.6 Боксер 96 г - първата ми Алфа
Извинявай колега, знам че не е забавачница, просто исках съвет от компетентни алфисти, не съм търсил бавачки да ме надзирават.
Още веднъж извинение към всички.
споко пич. по принцип правилата са така - за различни теми/проблеми се пускат отделни теми добре озаглавени ...
кофти ми е да го кажа, но така кат ти чета постовете мисля, че си за сериозна офанзива в сервиз ... предполагам мангиза те пристиска, но днес ако спестиш 100 утре плащаш 1-2000.
Алфите са не само скъпи, лачени и хубави. Те са и капризни - глезете си ги и си ги обслужвайте на време - един призоваваше да си купи Дачия Логан всеки, на който не му изнася този факт...
Тъй като не лаеш като поредния настъпан по мазола пейзанин, ще си направя труда да ти отговоря. Ако имаш прецакан термостат, което в конкретния случай е твърде вероятно, рискуваш по-бързо износване на двигателните компоненти, както и значително повишен разход на гориво и некомфортен престой на студено в купето. Съвет - запали колата и изчакай 5 минути да позагрее на свободен ход, отвори предния капак (това го пиша за втори път в разстояние от три дни) и провери дали маркуча, който отвежда от термостата до радиатора е топъл. Ако е - термостатът е заминал. Къде е термостатът ще попиташ, има снимков материал тук в някоя от скорошните теми по въпроса. Ако все пак не ползваш функция "Търси", той се намира отдясно на двигателя, ще го разпознаеш по гумените тръби - отдясно е тази, която води от него към радиатора, симетрична - тази в посока перката. Успех и "Търси" винаги, когато имаш съмнения. Писано е за абсолютно всичко, повярвай.
Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Грация колега Данев за инфото!!!
Днес това го направих, защото бях го чел вече и забелязах, оставих я дори за 7-8 или 9 мин и пипах и горния и долния маркуч към радиатора - студени бяха. Температурата беше станала 50 и малко - маркучите и радиатора си бяха студени.
Още веднъж мулто грациас!!!
Алфа Ромео 156 2.0 Туин Спарк 98 г
Алфа Ромео 156 1.8 Туин Спарк 99 г - бившата
Алфа Ромео 146 1.6 Боксер 96 г - първата ми Алфа
Comment